Margretheskål

Nogen forslår, at I skal spille en omgang Margretheskål, men gider I bruge tid på at finde på navne og skrive dem ned? Hvis ikke, så kan vi hjælpe jer. I finder nemlig en gratis liste med 75 kendte personer og figurer lige her.

 

Mangler du noget underholdning til festen?

Kender du det? I er til fest, og I vil gerne lege en selskabsleg, og så er der nogle, der foreslår Margretheskål. Du ved, den klassiske leg, hvor man skiftes til at få sine holdkammerater til at gætte den figur eller person, der står på papirlapperne, man trækker fra, nårh ja, en Margretheskål.

MEN! I gider simpelthen ikke sidde og bruge tid på at finde på alle de mange navne selv og skrive dem ned. Så hvad gør I?

Frygt ej, for New Moments Games står klar til at hjælpe jer!

Vi har nemlig skrevet 75 kendte mennesker og figurer ned i et skema, som I simpelthen bare kan printe og klippe ud og voilà! Så er I klar til at spille!

MARGRETHESKÅL – Printversion (PDF)

MARGRETHESKÅL – Liste (Excel) 

I Excelarket kan I selv skrive flere ind, hvis I har lyst til det. Og ellers er I velkomne til at vælge og vrage dem fra listen, som I gerne vil spille med.

Hvis du har nogle sjovt idéer til figurer eller kendte, som I elsker at spille med, så smid dem gerne i en kommentar nedenfor.

Håber I får det sjovt med at spille Margretheskål!

De bedste hilsner
Charlotte
New Moments Games

P.s. Reglerne til Margretheskål finder du længere nede, HVIS nu I lige manglede dem.

Regler til Margretheskål

Har du glemt reglerne til Margertheskål? Bare rolig, de kommer selvfølgelig lige her:

  1. Del jer op i to lige store hold. Vi foreslår, at holdet med den person der sidst har brugt en Margretheskål, skal starte.

  2. Alle sedlerne med navnene / figurerne skal være klippet ud og foldet én gang. De lægges nu ned i en (ren) Margretheskål, eller en anden beholder (vi er ikke snobber når det kommer til valg af køkkenredskaber).

  3. I første runde må deltagerne bruge så mange ord, de har lyst til for at beskrive personen / figuren. MEN man må selvfølgelig ikke sige nogle af de ord, der står på sedlen.

    Eksempel: Jeg skal have mit hold til at gætte “Iron Man”, så jeg siger fx: “Han er en Marvel karakter – Han er ekstremt rig – hans alter ego hedder Tony Stark”. 

  4. Man får 1 minut til at få mit hold til at gætte så mange sedler, som muligt. Hvis man ikke kender navnet / figuren, må man gerne lægge den tilbage i skålen og tage en ny. Når minuttet er gået, lægger I alle sedlerne i en bunke. Nu er det hold 2s tur, og sådan skiftes holdene med en ny spiller hver gang, indtil skålen er tom.

  5. Nu skal I til anden runde, men først tæller begge hold sammen, hvor mange rigtige I har gættet i den første runde, og skriver det ned. Så lægger I alle sedlerne tilbage i skålen, og anden runde kan begynde. Her må I kun bruge ét ord per seddel, og man kan ikke lave det om, når man har sagt det.

    I eksemplet med “Iron Man” kan det være, at jeg ville sige “Stark” som det valgte ord. Nu skal mit hold så huske, hvilke personer / figurer, vi har været igennem i runde 1, og forhåbentlig gætter de rigtigt. 

  6. Runde to kører på skift på samme måde som i runde 1, og til slut tæller I igen pointene sammen og lægger dem til jeres score. Så lægger I for sidste gang alle sedlerne tilbage i skålen og skal nu til tredje og sidste runde.

  7. I tredje runde må I IKKE bruge nogen ord, til gengæld skal I nu ved hjælp af mimik og gestik mime jer frem til svaret.
    I eksemplet med “Iron Man” ville jeg nok forsøge at vise, at han havde mange penge, at han kunne flyve og at havde hjelm og dragt på. Forhåbentlig kan mine holdkammerater gætte rigtigt ved hjælp af disse hints. 

  8. Når tredje runde er færdig er spillet slut, og nu skal I tælle de sidste point sammen og finde en vinder!


Rigtig god fornøjelse!


Previous
Previous

Året der gik quiz 2022

Next
Next

Syntaxia