Her kan du læse mere om læringsspillet SYNTAXIA fra Minlæring, som New Moments Games har været med til at udvikle som spilkonsulent.

SYNTAXIA er et læringsspil målrettet kurset AP (Almen Sprogforståelse) på ungdomsuddannelserne HHX og STX. 

 

Spilprojekt: Syntaxia – fanget i almen sprogforståelse

SYNTAXIA – Fanget i almen sprogforståelse er et læringsspil målrettet kurset AP (Almen Sprogforståelse) på ungdomsuddannelserne HHX og STX. 

I spillet skal eleverne inddeles i hold og samarbejde om at rejse rundt til de forskellige regioner på spillepladen og dermed til sidst slippe ud af Syntaxia. I hvert område skal eleverne forsøge at slippe væk fra Sprognægterne, der raserer i Syntaxia ved at løse grammatiske opgaver forbundet med regionens grammatiske emne (fx syntaksanalyse og latin).

Kort resumé af historien

“Hvor er vi?!” spørger I forskrækket, da I er kommet på fødderne. Svaret kommer fra en hæslig enøjet fugl: “Syntaxia”, skræpper den. “Den Øverste har besluttet, at I skulle sendes hertil. I er jo tydeligvis sprognægtere – I ved, mennesker der gør oprør mod al sproglig opmærksomhed?” 

I står helt paffe – I aner jo ikke, hvad fuglen snakker om!

“Hahaha! I tåber!” ler fuglen. “Man forlader ikke bare lige Syntaxia, når først man er blevet sendt hertil. Men hvis I ønsker at finde en vej ud, må I tage den op med Den Øverste. Følg hovedvejen, så kommer I til hendes fæstning. Men pas på væsnerne, der bor her. De vil ikke tøve med at slå jer ihjel!”

Didaktiske overvejelser

I SYNTAXIA skal eleverne samarbejde om at løse grammatik- og kommunikationsopgaver. SYNTAXIA-universet tager afsæt i det funktionelle sprogsyn – dels fordi spillet er designet til at give eleverne en god forståelse for kontekstualiseret grammatik og grammatikkens anvendelighed, og dels fordi spillet bringer elevernes kommunikative evner i spil og lægger op til en mundtlig klassediskussion om grammatikkens funktion.


Andre informationer

SYNTAXIA er udviklet for Minlæring – et førende digital forlag inden for læremidler til sprogfagene i gymnasiet og folkeskolens ældste klasser.

Illustrationer: Jerry Padilla

Charlotte Hummeluhr og New Moment Games har været en del af projektet som spilkonsulent.

Læs mere om spillet her.

Previous
Previous

Margretheskål

Next
Next

GRAMMARIAN