Aktiviteter & underholdning

 

I dette blogindlæg har vi samlet en liste over en masse fede aktiviteter, som du kan lave sammen med din familie og venner.

Indhold:

  • Geocaching

  • Brætspilscaféer

  • Minigolf- og petanquebar​

  • Puzzle Walk / Mystery Walk / Skattejagt​

  • Discgolf

  • Escape Rooms​

  • Det Store Ølympics​

Kender du en sjov aktivitet, som ikke er på listen? Så skriv meget gerne til os!

 

Sjove spilaktiviteter & underholdning

Mangler I idéer til sjove aktiviteter til date-night, polterabend, julefrokosten eller en dag med vennerne? Så har vi samlet en liste af sjove aktiviteter og underholdning, som I kan lave sammen!

Geocaching

Geocaching er en sjov og hyggelig "skattejagt", som du kan spille over hele verden. Konceptet går ud på at finde forskellige "caches" (poster) via app'en og din telefons GPS, og posterne kan både være nemme at gå til eller kræve, at I løser en gåde eller følger ledetrådene.

Det er en skøn måde at komme ud i naturen på, og så er det utrolig hyggeligt at se i posternes logbog, at andre også har fundet denne post tidligere.

Hvor & hvordan?

Geocaching kræver, at du har en telefon, som kan downloade app'en, og at du tillader brug af lokation. Derudover er det bare at hoppe i nogle gode sko og komme afsted.

I app'en kan du se, hvor der er nogle caches tæt på dig, og den hjælper dig med at finde frem til posten via GPS.

I kan læse mere og finde link til app'en her.


Brætspilscaféer

Mangler I en sjov aktivitet, hvor I kan hygge jer og drikke en kold øl indendørs? Hvad så med at besøge én af landets skønne brætspilscaféer? Og hvis I ikke ved, hvad I skal spille, så frygt ej! De fleste af caféerne har nemlig guru’er eller frivillige tilknyttet, som kan hjælpe med at finde det helt rigtige spil til jer.

Hvor & hvordan?

Der findes heldigvis en del brætspilscaféer i Danmark – og forhåbentlig kommer der flere til! Vi har lavet en komplet liste med danske brætspilscaféer, så I kan finde én tæt på jer. Se mere lige her.

Psst! I kan altid bare møde op i caféernes åbningstider, men nogen gange kan det være rart at have booket bord på forhånd. Se mere hos de enkelte caféer.


Minigolf- & petanquebar

Hvis det skulle være gået din næse forbi, så er der i flere af landets store byer poppet nogle barer op, hvor man kan spille minigolf eller petanque, mens man drikker lækre drinks eller kolde fadøl. Denne aktivitet er perfekt til julefrokost med arbejdet eller vennerne, eller hvis man har en børnefri aften og har lyst til at lave noget hyggeligt sammen med kæresten.

Hvor & hvordan?

Ved de fleste steder skal der bestilles bane for at spille. Læs mere om de forskellige steder ved at følge links'ene nedenfor.

Minigolf

Camping Bar Kødbyen – København

Camping Bar Book1 – Aarhus

Camping Bar Åen – Aarhus

Camp Minigolf – Aalborg

Cecilie’s – Herlev

Cecilie’s CITY2 – Taastrup

Petanque

Boule Bar – København

Petanque & Shuffleboard bar – København

Vin & Petanque – Aarhus


Puzzle Walk / Mystery Walk / Skattejagt

Kært barn har mange navne, men ligegyldigt hvad det hedder, er det en super sjov og udfordrende aktivitet, som I både kan lave sammen som par eller i en større gruppe.

Der findes en håndfuld forskellige udbydere, som tilbyder de her puzzle walks / skattejagter i forskellige af landets byer. Se listen nedenfor for at finde en skattejagt tæt på dig.

Det går som oftest ud på at følge ledetrådene og finde frem til skatten eller svaret. Ved de fleste af de forskellige versioner, får man en kasse eller æske med alle de ting, man skal bruge til aktiviteten, og så er det ellers at komme afsted og løse opgaverne ved at kigge sig omkring og bruge de omgivelser, man er i.

Hvor & hvordan?

Boksen eller kassen købes på forhånd, og derefter er det bare at tage hen på lokationen og følge instruktionerne. Ved nogle steder kan det være, at man skal tjekke åbningstider eller lignende. Læs mere ved de enkelte lokationer her.

København

Assistens Kirkegård – København

Christiania – København

Kødbyen – København

Christiansborg – København

Kastellet – København

Kongens Have – København

Helsingør

Kronborg – Helsingør

Falster & Lolland

Spåkonens forbandelse – Nykøbing-Falster

Mysteriet om den store brand – Maribo

Spøgelset på badehotellet – Marielyst

Åndejægerne på Frederiksdal – Frederiksdal

Aarhus

Aarhus brænder! – Aarhus

HEKS – Flammernes Forbandelse – Aarhus

Stikker! – Aarhus


Discgolf

Discgolf er nærmest blevet det nye sort – og med god grund. Det er en sportsgren, om virkelig er blomstret op i Danmark, og der dukker flere og flere baner op rundt omkring. 

Discgolf er en sport, som blander frisbee® med golfregler. Så helt kort går det ud på at få din disc i kurven på færrest kast. 

Men selvom det er en sportsgren, så er tempoet heldigvis til, at man kan gå og hygge sig og få talt sammen (og drikke en øl sammen til polterabend måske?).

Hvor & hvordan?

Der findes en masse forskellige baner rundt om i Danmark, som er gratis at bruge. Det vil sige, at det eneste du skal bruge, er et par discs. Et begyndersæt med 3 discs fås helt ned til 99 kr., og ellers kan det være, at I kan låne nogen af en ven, som spiller.

Baner, som vi har spillet på og kan anbefale er bla.:

– Valbyparken discgolfbane i København

– Kokkedal discgolfbane i Kokkedal

– Eghjorten discgolfbane ved Fredensborg

– Skanderborg discgolfbane i Aarhus

Der findes mange mange flere baner – også i hele verden, hvis man alligevel er på ferie og har lyst til at spille en omgang disc. 

Vi anbefaler, at du downloader app'en UDisc, især fordi den har en kæmpe database over alle discgolfbaner i hele verden. I app'en kan du også holde styr på dine spil og udvikling, som jo er ren guf for folk, der elsker statistik og at holde styr på sin score. 

Du kan se mere om app'en og finde link til download her


Escape Rooms

Jeg føler ikke, at Escape rooms behøver den store introduktion, men det skal selvfølgelig med på listen! Escape rooms er en fantastisk måde at komme ud og prøve en aktivitet som både er sjov og udfordrende, og hvor alle har mulighed for at være med. 

Derfor er det også blevet en aktivitet, som er blevet utrolig populær til polterabend, fødselsdage osv. (Jeg var selv så heldig at komme i et escape room til min polterabend.)

Hvor & hvordan?

Espace rooms kommer i mange forskellige versioner og med mange forskellige temaer (ligesom brætspil). Jeg vil derfor anbefale, at I kigger hos udbyderne i nærheden af jer og ser, hvilket tema, der lyder sjovt.

Der findes et hav af forskellige udbydere, som vi har samlet her med et udpluk af deres escape rooms. Klik ind på de forskellige og book det escape room, som passer til jer.

København

Da Vinci // Sherlock // Downfall Spy Mission // Outbreak – Midgaard Events

Seven // Pablo Escobar // The Ring – Riddlehouse

The Terroist Cell 2.0 // Vikings // The Psychotic Janitor // Enter The Mind – Escape Copenhagen

The Ritual // The Killing Room // The Lab – Mystery Makers

Tidsmaskinen // Basement 13 // Black Magic – Breakout Room

Sjælland

Roskilde:

Slaugther House // Professor Jones // The Witch – Riddlehouse

Ballerup:

Kiosken Nordvest // Williams dilemma – Ballerup Event Center

Køge:

Ragnarok // Spymaster – Riddlehouse

Rødovre:

Junglemysteriet // Basement 13 // Black Magic – Breakout Room

Nykøbing-Falster

Escape Room i Museum Obscurum – Museum Lolland-Falster

Odense

The Undead // Crime Scene // Prison Break // Kidnapped – Locked

Aarhus

Alkymisten // Enigma // Mordet på Oberst Fitzpatrick – Escape Factory

Jylland

Aalborg:

The Cabin // Korrupt // Piraten – Get Out

Herning, Horsens, Kolding, Esbjerg, Randers, Holstebro, Hjørring, Næstved:

Se Lockeds Escape rooms her.


Det Store Ølympics

Savner du inspiration til et sjovt event, du kan holde med dine venner, så skal I da overveje at spille Det Store Ølympics!

Reglerne er rimelig simple – det gælder om at løse så mange opgaver, som muligt på den givne tid. 

Spillet har vi selv fundet på, og vi har selv testkørt det med to gode venner tilbage i december 2020, og vi tør godt love, at det er sjovt. 

Hvor & hvordan?

Opgaverne varierer mellem alt fra: Besøg H.C. Andersens grav, lav 10 armbøjninger, spil en runde Snyd på en bodega, kram et træ eller drik et shot. Jeg er derfor sikker på, at I vil få den sjoveste aften med at spille Det Store Ølympics – det havde vi i hvert fald!

Spillet spilles i København, men I kan sagtens omskrive opgaverne, så de passer til netop jeres by.

Læs mere og find opgavelisten og reglerne lige her.


Vil du også have spiltips, idéer og andet sjov direkte i din indbakke?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her.

Previous
Previous

Vil du lave dit eget brætspil?

Next
Next

Det Store Ølympics