Das Verbrechen Im Hotel

 

Her kan du læse mere om læringsspillet DAS VERBRECHEN IM HOTEL fra Minlæring, som New Moments Games har været med til at udvikle som spilkonsulent.

DAS VERBRECHEN IM HOTEL er et læringsspil målrettet tyskundervisningen på ungdomsuddannelserne HHX og STX. 

 

Spilprojekt: Das Verbrechen Im Hotel

Spilkonsulent New Moments Games Das verbrechen im hotel

DAS VERBRECHEN IM HOTEL er et læringsspil om tysk grammarik, historie og kultur målrettet ungdomsuddannelserne og folkeskolens ældste klasser.

I spillet skal eleverne inddeles i hold og samarbejde om at løse en mordmysterie begået på et hotel. Eleverne vågner op som detektiven, som intet kan huske, og nu skal rundt i de forskellige rum på hotellet og udspørge personerne, de møder på hotellet. Undervejs samler de ledetråde, som til slut vil hjælpe dem med at finde morderen.

Spillet er velegnet til undervisningsbrug, hvor eleverne i mindre grupper kan arbejde kommunikativt med tysk sprog og grammatik på en ny og sjov måde, mens de i fællesskab skal løse sproglige opgaver.

spilkonsulent New Moments Games Das verbrechen im hotel

brætspil til tysk

Kombinationen af visuel historiefortælling og opgaver i grammatik, kommunikation og kultur får elevernes faglighed i spil på en sjov måde, mens de samarbejder om at løse mysteriet på Hotel Krüger & Jäger. DAS VERBRECHEN IM HOTEL har tre forskellige sværhedsgrader, hvilket gør spillet oplagt til differentiering. Spørgsmålene spænder bredt og dækker væsentlige læringsmål inden for sprog og sprogbrug i tyskfaget. Spillet har genspilningsværdi, da man kan spille med tre forskellige sæt af ledetråde og tilhørende forbrydere, og eleverne kan således spille spillet tre gange uden at kende løsningen i forvejen.

spilkonsulent New Moments Games das verbrechen im hotel

Didaktiske overvejelser

I DAS VERBRECHEN IM HOTEL skal eleverne samarbejde om at løse grammatik- og kommunikationsopgaver. Spillet tager afsæt i det funktionelle sprogsyn – dels fordi spillet er designet til at give eleverne en god forståelse for kontekstualiseret grammatik, dels fordi spillet bringer elevernes kommunikative evner i spil på en anvendelsesorienteret og ikke-intimiderende måde.

Vi ved, at elever har de bedste forudsætninger for at lære, når de føler sig motiveret til at deltage, når de repeterer deres viden, og når de får mulighed for at anvende den i praksis. Disse forudsætninger har fungeret som målsætninger i udviklingen af læringsspillet DAS VERBRECHEN IM HOTEL, hvor eleverne i et spændende univers skal samarbejde med hinanden, mens de træner deres sprogkundskaber og grammatiske viden.


Andre informationer

DAS VERBRECHEN IM HOTEL er udviklet for Minlæring – et førende digital forlag inden for læremidler til sprogfagene i gymnasiet og folkeskolens ældste klasser.

Illustrationer: Jerry Padilla

Charlotte Hummeluhr og New Moment Games har været en del af projektet som spilkonsulent.

Læs mere om spillet hos Minlæring her.

Previous
Previous

Året der gik quiz 2023

Next
Next

Vil du lave dit eget brætspil?